Partners at Work B.V.

Hooftlaan 1
1401 EA te Bussum
The Netherlands

Routeplanner

Tel: +31 (0)35 6940425

info@partnersatwork.nl

Movers & Shakers

Laura Rebel

Mercer Nederland Principal Business Development

Laura Rebel (34) begon haar carrière in 2012 bij Cardano Risk Management te Rotterdam. Zij bekleedde hier diverse rollen op het snijvlak van business development, project management en strategisch advies. Sinds 1 oktober 2019 is Laura in dienst bij Mercer Nederland als Principal Business Development voor Financial Sector Clients. Daarnaast is zij begin 2019 toegetreden tot het bestuur van ViiP, Vrouwen in institutioneel Pensioen. ViiP is een vrouwennetwerk dat zich inzet voor grotere man-vrouw diversiteit binnen de pensioen-wereld. Laura behaalde een Cum Laude Honors Master in Finance aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

Wat ga je doen in je nieuwe rol?

Onze sector is enorm in beweging. Zo hebben we te maken met een uniek economisch klimaat en staan we aan de vooravond van een drastische wijziging van ons pensioenstelsel. Een wereld die zo sterk in beweging is vraagt om organisaties die kunnen meebewegen, die enerzijds vooruitkijken en anderzijds kunnen reageren op veranderingen. Ik probeer samen met onze (toekomstige) klanten een visie op de toekomst te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling die wij onze klanten aanbieden om succesvol te zijn en blijven in een wereld die snel verandert.

 

Wat is de rode draad in jouw carrière tot nu toe?

Ik ben erg gedreven en vind het belangrijk om uit mijn comfortzone te stappen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Dit is mede de reden geweest om dit jaar de overstap te maken van Cardano naar Mercer.

Ik ben ondernemend, en zie dit ondernemerschap graag terug in mijn werk. Ik voel me verantwoordelijk voor resultaten en houd me graag met verschillende takken van sport bezig. Het creëren van iets nieuws is een grote motivator , en ik gedij goed in een ongestructureerde omgeving.

Deze dingen zie je eigenlijk steeds terugkomen in mijn werk: ik heb veel verschillende rollen bekleed en behoorlijk wat ‘greenfield’ projecten gedaan. Ook het opbouwen en uitbouwen van relaties met klanten, prospects en collega’s speelt een belangrijke rol in mijn carrière.

 

Waarom bestuurslid ViiP?

Als jonge vrouw aan het begin van mijn carrière had ik behoefte aan rolmodellen, mensen met wie ik mij kon identificeren. Ik kwam deze weinig tegen in mijn professionele omgeving en ging zelf op zoek, zowel binnen als buiten de sector. Het viel  mij op dat het aantal vrouwen drastisch afneemt naarmate je hoger op de ladder kijkt, terwijl ik toch een behoorlijke ambitie proefde bij de vrouwen die ik ontmoette. Ik heb mij aangesloten bij ViiP om een bijdrage te leveren aan een betere man-vrouw diversiteit binnen de pensioensector en om hopelijk zelf als rolmodel te kunnen fungeren voor de jongere generaties vrouwen.

 

Wat zijn jouw persoonlijke uitdagingen voor de toekomst?

Ik vind het belangrijk mijzelf te blijven ontwikkelen en verbreden. Ik zou mijn portefeuille in de toekomst willen uitbreiden met een bestuursrol en toezichthoudende functie. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van verschillende rollen mij een completer beeld geeft van de complexe uitdagingen waarmee onze sector wordt geconfronteerd, dit maakt mij een beter adviseur, bestuurder en toezichthouder.

Terug naar overzicht