Partners at Work B.V.

Hooftlaan 1
1401 EA te Bussum
The Netherlands

Routeplanner

Tel: +31 (0)35 6940425

info@partnersatwork.nl

Movers & Shakers

Olliver Trouw

Manager SU Asset Management APG / Group ICT

In het laatste jaar van mijn studie ben ik begonnen als consultant bij CMG. Zowel bij CMG als in de zaak van mijn vader heb ik geleerd wat hard werken en ondernemerschap is. Iets waar ik tot op de dag van vandaag profijt van heb. In de afgelopen tien jaar bij Robeco heb ik vooral leren “samenwerken”. Samen met collega’s een doel stellen en daar in een aantal jaren gestructureerd naar toe werken. Continue verbeteren met concrete resultaten. In teamverband geeft dat een enorme energie!

 

Waarom heb je deze stap in je carrière gemaakt? Wat waren de belangrijkste overwegingen?

Het loslaten van Robeco was niet makkelijk. Het is een fantastisch Rotterdams bedrijf met een eigen identiteit en ruimte voor eigen initiatief. Maar ik heb ook geleerd dat het veranderen van omgeving een mens goed doet. Het feit dat APG wereldwijd een van de grootste institutionele beleggers is, speelt natuurlijk mee in het maken van een keuze.

Maar uiteindelijk waren het de gesprekken met collega’s van APG die de doorslag hebben gegeven. Toen ik merkte wat een ambitie en drive er om zaken continue beter te maken had ik zoiets, hier wil ik een bijdrage leveren.

 

Wat zijn de uitdagingen in je functie? Wat verwacht je te kunnen realiseren op de korte en lange termijn?

Er is in de maanden voorafgaand aan mijn komst een verandering geweest in de structuur bij ICT. Mijn afdeling Service Unit Asset Management staat in de basis maar moet nu gaan werken volgens het Target Operating Model dat bedacht is. Daar zal de focus voor het komend jaar op liggen.

O-Trouw

 

De pensioensector is maatschappelijk zeer belangrijk. We vinden ze dan ook bijna dagelijks in het nieuws. Wat zijn ontwikkelingen waar je op kan inspelen?

APG is op het vlak van ICT een topspeler. Het pensioen voor 4,5 miljoen Nederlanders mogen verzorgen betekent tegenwoordig dat je absoluut state-of-the art ICT- diensten moet kunnen bieden. Daar staan wij met een ICT-organisatie van 900 man dagelijks voor opgesteld. Ik heb veel ervaring op het vlak van innoveren en tegelijkertijd kosten besparen. Dus nieuwe vormen van dienstverlening met lagere kosten door gebruik te maken van nieuwe ontwikkelingen en technologieën. Het daadwerkelijk “doen” en elk jaar de besparing realiseren en toch vernieuwen is hier de uitdaging.

 

Wat zijn je toekomstverwachtingen?

Ik hoop gezond te blijven, veel mooie reizen te maken en te genieten van elke dag.

Terug naar overzicht