Partners at Work B.V.

Hooftlaan 1
1401 EA te Bussum
The Netherlands

Routeplanner

Tel: +31 (0)35 6940425

info@partnersatwork.nl

Movers & Shakers

Omar Altaai

Senior IT-Auditor Takeaway.com

Ik ben 30 jaar geleden geboren in Bagdad, Irak (1989). Hier heb ik mijn eerste vier levensjaren doorgebracht waarna wij (ouders, broer en ik) naar Nederland zijn ‘verhuisd’. Na het afronden van mijn studie technische bedrijfskunde ben ik bij Accenture gestart als Data Science Consultant. Daarna vervulde ik IT-audit posities bij PwC en Accell Group. Op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn RE-studie (Executive Master of IT-Auditing).

Ik vind het belangrijk dat ik in mijn werk een positieve impact heb op de organisatie. Het idee dat ik iets moet doen wat geen duidelijk doel dient, vind ik zonde van mijn tijd. Ik werk graag samen met collega’s, maar soms is het ook prettig dat ik me kan terugtrekken in documentatiewerkzaamheden.

 

Waarom heb je een carrière overstap gemaakt als Senior IT-Auditor bij Takeaway.com?

Ik was op zoek naar een uitdaging waarin ik meer vrijheid en mogelijkheden kreeg om de interne IT-beheersorganisatie op te zetten en verder in te richten. Takeaway.com is natuurlijk de ideale omgeving om dit te realiseren. Takeaway.com groeit ontzettend hard en IT is een cruciale component binnen de organisatie. Ik was (en ben dat nog steeds) ervan overtuigd dat ik hier de komende jaren zoveel kan leren en groeien.

 

Wat doet Takeaway.com?

Takeaway.com is een toonaangevende online markt voor voedselbezorging, gericht op het verbinden van consumenten en restaurants via zijn platform in 10 Europese landen en Israël. Takeaway.com biedt een online marktplaats waar vraag en aanbod voor levering en bestelling van voedsel samenkomen. Het bedrijf begon zijn activiteiten in 2000 toen de CEO, de heer Jitse Groen, een van ’s werelds eerste online voedselbezorgmarkten, Thuisbezorgd.nl, in Nederland oprichtte en lanceerde. Takeaway.com werkt met deelnemende restaurants die het eten zelf bezorgen, waarbij het Takeaway.com-platform als een bron van bestellingen voor hen fungeert en het online betalingsproces faciliteert. De markt is beschikbaar voor consumenten via mobiele applicaties en via de website. Takeaway.com haalt zijn inkomsten voornamelijk uit commissies op het voedsel dat via zijn platform is besteld en, in mindere mate, uit online betaaldiensten

 

Hoe ga jij deze rol invullen?

Ik zal me binnen Takeaway.com bezighouden met het verder inrichten en professionaliseren van de interne IT-beheersing. Dit betekent enerzijds realiseren dat de processen en procedures die relevant zijn, gedocumenteerd en bijgehouden worden. Dit betekent ook ervoor zorgen dat de juiste taken bij de juiste mensen worden belegd. Anderzijds zal ik ook bezig zijn met testen van de interne IT-beheersmaatregelen en daarover rapporteren naar IT-management.

 

Wat zijn jouw persoonlijke uitdagingen voor de toekomst?

IT-audit richt zicht niet alleen op processen en systemen, maar ook op bijvoorbeeld de onderliggende codes, security of de technische configuraties van systemen. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen om ook stappen te maken richting het technische aspect van auditen, waar ik me nu meer richt op de processen en systemen.

Terug naar overzicht