Carla Muters

Na mijn studie Bedrijfseconomie ben ik in de financiële dienstverlening gaan werken, van management trainee naar manager op steeds hoger niveau met meer breedte en verantwoordelijkheid. Ongeveer 15 jaar geleden begon ik in de hypotheekmarkt, met vernieuwing zoals buitenlandse geldverstrekkers en verantwoordelijkheid van kop tot staart. Vervolgens kwamen er andere aandachtsgebieden bij, verbreedde ik mijn ervaring van commercie tot operations en complexe programma’s, met verbinding en realisatiekracht. Met veel stakeholders bereikte ik goede resultaten door samen te werken. Als laatste bij VIVAT, waar ik verantwoordelijk was voor Product en Business Development.

Waarom heb je deze stap in je carrière gemaakt?

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging met meer bestuurlijke ontwikkeling. De positie van Directeur bij het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) sprak me om die reden aan. Met eindverantwoordelijkheid in een kleiner bedrijf maar in een groot speelveld, met een rol tussen markt en overheid en een maatschappelijke belangrijke missie om eigen woningbezit te bevorderen en mensen te helpen. Daarbij werd ik ook enthousiast van de gesprekken met Arjen, waarin we o.a. spraken over ontwikkeling, (het verbeteren van) samenwerking en elkaar aanvullen.

Wat zijn de uitdagingen in je nieuwe functie? Wat verwacht je te kunnen realiseren op de korte en lange termijn?

De uitdagingen zijn heel breed, dat spreekt me aan. Van betere samenwerking en empowerment tot productvernieuwing, data en digitalisering. Ik zie kansen en zorg graag in gezamenlijkheid voor goede resultaten. Care to dare oftewel; om elkaar geven en elkaar uitdagen. Dat is echt een win-win: leuker en beter. Daar kunnen we nog stappen zetten. En daarmee mensen in de woningmarkt nog beter helpen, met toegang tot eigen woningen maar ook woningbehoud en verliesbeperking. In samenwerking met ketenpartners (o.a. geldverstrekkers) en overheid. Recent hebben we een grote ICT-vernieuwing achter de rug en we zijn alweer bezig met de plannen voor 2018. De plannen zijn groter, er speelt veel in de woningmarkt waarin we als organisatie een belangrijke rol hebben. Naast het optimaliseren van dienstverlening willen we flinke stappen zetten in strategische beleidsontwikkeling en productvernieuwing. We zijn bezig met maatwerk voor eigen woningbezit voor bepaalde groepen, zoals senioren en flexwerkers. En met maatschappelijke onderwerpen, zoals verduurzaming. De rol van WEW is nog groter dan ik dacht en daarmee nog interessanter; politiek-strategisch en met meer macro economische perspectieven dan ik eerder heb ervaren. In de keten wil ik graag met elkaar echte samenwerking en vernieuwing realiseren. Als WEW hebben we een mooie positie en willen we graag een fantastische werkgever zijn. Genoeg te doen dus!

Wat zijn jouw persoonlijke ambities / toekomstverwachtingen?

In de hele financiële dienstverlening hebben we met elkaar veel te verbeteren om klanten goed te helpen leven en wonen. Met marktpartijen en overheid, maar ook intern. Graag breng ik succes door verbinding en vernieuwing. Daarbij zoek ik uitdaging en ontwikkeling, dus in de toekomst lever ik graag een nog grotere bijdrage hieraan. In andere branches spelen soortgelijke problematieken en uitdagingen, dus misschien kunnen we van elkaar leren en kan ik daarin een rol spelen (wellicht in de toekomst middels Commissariaten). Maar eerst maar eens mijn nieuwe uitdaging als Directeur bij WEW succesvol invullen, daar heb ik erg veel zin in!

Tekst: Baart Koster

Foto: Bettina Traas