Een leven lang leren

‘Blijf jezelf stretchen, uitdagen en ontwikkelen’, is haar advies en persoonlijke levensregel. Financial Investigator
sprak met Josephine van der Vossen, Oprichter en Partner van Partners at Work.


Door Lies van Rijssen

Je hebt Nederlands Recht gestudeerd en hebt een achtergrond in het internationale bankbedrijf. Hoe ben je terechtgekomen in de wereld van Executive Search?

‘Ik heb inderdaad rechten gestudeerd en kwam bij toeval als trainee bij een effectenbank terecht. Ik heb daar vijf jaar met veel plezier gewerkt. Mijn klanten waren institutionele beleggers, asset managers en brokers. Ik was jong, mocht reizen over de hele wereld en kreeg veel verantwoordelijkheid. Mijn rollen waren altijd commercieel en relationeel gedreven en werden later ook leidinggevend. In 1995 ben ik met mijn gezin naar Londen verhuisd. Daar ging ik bij ING werken, in de City. In die internationale context met veel verschil- lende culturen maakte ik opnieuw een leerzame periode door.

Na tweeënhalf jaar keerden we terug naar Nederland. Ik werd kort daarop ‘gehunt’ door een recruitmentbureau dat op zoek was naar iemand die voor henzelf een nieuwe afdeling, de financial services-tak, kon opzetten. Dat paste mij precies vanwege mijn achtergrond in de financiële sector, die ik kon samenbrengen met mijn belangstelling voor mensen: ik ben altijd geïnteresseerd geweest in wat mensen beweegt en drijft. Ik heb daar destijds een geweldig team mogen opzetten van recruitment consultants die functies in de financiële sector bemiddelden.

En toch, na drie jaar begon het te kriebelen. Ik had gezien dat er behoefte was aan een executive searchbureau dat meer oog had voor vrouwen in de financiële sector dan gebruikelijk was en daar is Partners at Work uit voortgekomen. Volgend jaar bestaat ons bureau twintig jaar.’

Lees hier het volledige interview (PDF)