Geeske Vlaming

Geeske is in 2008 afgestudeerd in (financiële) wiskunde aan de Universiteit Utrecht. Ze startte haar carrière in de optiehandel; eerst als market maker en later als hoofd van de strategie desk, waar ze met een team van specialisten nieuwe handelsstrategieën ontwikkelde. Omdat Geeske minder korte-termijn gericht wilde gaan werken, heeft ze in 2012 de optiehandel verlaten en volgde ze een opleiding Financial Risk Management. Ze startte in 2013 bij Blue Sky Group, als hoofd Performance & Risk en vervolgens (na een onderbreking in verband met een wereldreis) als project- en interimmanager van de afdeling Risk & Compliance.

Je hebt recent een carrière switch gemaakt. Wat was daarvoor je drijfveer?

Toen Ingrid Reichmann van Partners at Work mij begin mei belde voor een functie als senior client manager bij Fiduciaire Management binnen APG Asset Management, was ik letterlijk twee dagen terug van mijn reis door Zuid-Amerika. Alhoewel ik nog niet volledig was “geland” in Nederland (ik had zelfs nog geen familie gezien, in verband met de geadviseerde zelfquarantaine), werd ik direct enthousiast over deze functie. In deze functie heb je te maken met alle facetten van de fiduciaire dienstverlening richting grote Nederlandse pensioenfondsen en moet je, vanuit het perspectief van de klant, het overzicht houden over het gehele vermogensbeheerproces. Daarnaast heb je een uitdagende brugfunctie tussen de klant en alle specialisten bij APG, waarbij APG een heel belangrijke speler in de Nederlandse pensioenmarkt is met een wereldwijde reputatie op het gebied van pensioenbeleggen. Kortom, een functie waar ik al mijn kennis en ervaring in kwijt kan.

Hoe was je start?

15 juli was mijn eerste werkdag bij APG. In verband met corona ben ik echter nog niet één keer op kantoor in Amsterdam geweest (uitgezonderd de dag dat ik mijn laptop heb opgehaald). In plaats daarvan heb ik iedereen via video-overleggen (Teams) leren kennen en heb ik ook via Teams de werkwijze van zowel APG als mijn klant bpfBOUW ontdekt. Vooraf zag ik wel op tegen het fulltime thuiswerken, maar dit liep veel beter dan verwacht. APG had mijn introductie goed voorbereid, door onder andere vooraf meerdere kennismakingsgesprekken via Teams in te plannen met medewerkers van verschillende afdelingen. Door de vele 1-op-1 gesprekken heb ik mijn collega’s meer gedoseerd en misschien wel beter leren kennen dan wanneer ik op kantoor was begonnen. Daarnaast hebben mijn directe collega’s ook de tijd genomen om mij wegwijs te maken in de organisatie. De functie zelf blijkt tot nu toe minstens zo afwisselend en uitdagend te zijn als ik vooraf had gehoopt.

Wat wil je bereiken op professioneel en persoonlijk vlak op de wat kortere en langere termijn?

Ik ben niet iemand die nadenkt over doelen voor de toekomst (zeker niet voor de verre toekomst); als ik mij niet meer op mijn plek voel, dan doe ik daar iets aan. Het belangrijkste is dat ik mij op dit moment goed voel bij de keuzes die ik heb gemaakt.

Ik word gedreven door nieuwsgierigheid en vrijheid; beiden in brede zin. Op professioneel vlak vertaalt dit zich bijvoorbeeld in het voortdurend zoeken naar nieuwe kennis, het leren kennen van nieuwe mensen, het doorgronden & verbeteren van processen en het hebben van vrijheid van handelen. Ook wil ik bijdragen aan de (financiële) vrijheden van anderen, zoals in deze functie voor de deelnemers van bpfBOUW en op vrijwillige basis via Stichting SchuldHulpMaatje.

Op persoonlijk vlak komen mijn nieuwsgierigheid en behoefte aan vrijheid onder andere tot uiting in de lange en verre reizen die ik heb gemaakt. Gelukkig is er ook in Nederland nog voldoende vrijheid in de vorm van ruimte & natuur te vinden; vandaar dat ik binnenkort ga verhuizen van het centrum van Utrecht naar de bossen in de buurt van Lunteren.

Tekst: Baart Koster

Foto: Bettina Traas