Ivonne van den Heuvel

Van oorsprong ben ik docent wiskunde, maar ik werd al jong gevraagd om een afdeling bij Rabobank Nederland te gaan leiden. Ontdekte daar mijn commerciële affiniteit en ben overgestapt naar Centraal Beheer. Daar zowel meerdere afdelingen geleid als senior accountmanager geweest. Vervolgens 4 jaar geleden overgestapt naar InShared, pionier in online verzekeren, en nu dus de ANWB. Voor het totale beeld: Ik ben getrouwd met Joop, moeder van Julia en Boris, 13 en 11 jaar oud. Onze hond heet Zorro.

Waarom heb je deze stap in je carrière gemaakt? Wat waren belangrijke overwegingen?

De eerste trigger was de functie zelf; commerciële eindverantwoordelijkheid. Commercie is een mooi vak. Een continue uitdaging voor iemand die exact aangelegd is: het is niet voorspelbaar. Maar de doorslag gaf de combinatie met het bedrijf: de ANWB. Ik wil graag mijn energie kunnen inzetten voor een bedrijf dat zich maatschappelijk roert. Idealistisch gezegd een bedrijf dat oprecht een bijdrage wil leveren aan een verbetering van de samenleving. Dat wil ik namelijk ook graag. Een goede basis nalaten voor anderen, zodat ontwikkeling kan blijven plaatsvinden. Dat maatschappelijke engagement was voor mij al de overweging bij InShared en dat werd voor mij ook de overweging bij ANWB.

Wat zijn de uitdagingen in je functie? Wat verwacht je te kunnen realiseren op de korte en lange termijn?

Ik vind het de uitdaging om een commerciële strategie te ontwikkelen die maximaal aansluit en logisch verbonden is met het onderscheidende dat de ANWB in zich heeft. En waardoor verzekeringen ook andersom nog meer bijdrage levert aan de waarde van het lidmaatschap, ergo een overweging zal worden om lid te worden of blijven van de ANWB. Daar gaan we in stappen naar toe die ook de korte termijn invulling gaan bepalen.

Wat zijn ontwikkelingen in de markt waar jullie goed op kunnen inspelen?

Er gebeurt heel veel op het gebied van mobiliteit, bijvoorbeeld in de techniek. Dit geeft andere mogelijkheden voor het verzekeren van je auto. Bij de ANWB wordt dit heel goed gevolgd en zijn we ook vanuit verzekeren direct aangehaakt op allerlei ontwikkelingen.

Ook komt er een generatie aan die meer op gebruik gericht is dan op bezit, een bijzondere ontwikkeling overigens, en ook daar ontstaan weer vele nieuwe mogelijkheden. Dichterbij huis liggen Pech en Schade in elkaars verlengde: bij allebei wordt je belemmerd in het doorreizen. Dit geeft vele cross mogelijkheden met de Wegenwacht.

Wat zijn je toekomst verwachtingen?

Ben positief gestemd. Zowel de ANWB als Unigarant zijn dynamische bedrijven waar naast veel gedaan, ook goed doorgedacht wordt. Ik ben erg blij in deze nieuwe omgeving en ik hoop hier lange tijd een bijdrage te kunnen gaan leveren. Dat kan alleen als ik gezond blijf, dus lekker sporten (hardlopen, skeeleren en schaatsen) en ook genieten, dan is die kans het grootst.

Auteur: Baart Koster

Fotograaf: Bettina Traas