Liesbeth Sinke

Je bent in maart gestart als CFO bij BinckBank. Wat trok je aan in deze rol en organisatie?

BinckBank straalt voor mij dynamiek uit. De continue focus op de klant in combinatie met vernieuwende technologie zoals “banking as a service” vind ik een mooie combinatie.

In de gesprekken die ik heb gevoerd tijdens mijn sollicitatie kwam dit voortdurend terug, maar ook een open en transparante sfeer. Specifiek voor mijn rol is de integratie met Saxo. Een leuke uitdaging om dit proces te mogen aansturen en te begeleiden.

BinckBank is onderdeel van Saxo Bank. Wat merk je daar in de praktijk van?

Ondanks het feit dat de twee bedrijfsculturen grote overeenkomsten kent zal er door de overname van BinckBank door Saxo veel veranderen voor de organisatie. Daar waar BinckBank altijd volledig haar eigen “ baas”  was dient er nu veel meer afgestemd te worden met het hoofdkantoor. Dit vergt een zekere aanpassing van ons allen. De meerwaarde van het samengaan is dan ook groot. De huidige economische situatie vraagt nu eenmaal om schaal en juist hierdoor kunnen we onze klanten op alle terrein nog beter bedienen.

Je woont net over de grens in Belgie; hoe doe je dat met kantoor van BinckBank in Amsterdam en Saxo in Denemarken?

Inderdaad Antwerpen – Amsterdam is best een afstand. De planning is dat ik een aantal dagen van de week in Amsterdam blijf, afwisselend met dagen in Denemarken en thuis. Ik vind het belangrijk om voldoende feeling met mijn medewerkers te houden en dit is op deze manier in te vullen.

De dag van mijn start werd er als gevolg van het uitbreken van  het Covid-19 virus direct besloten om zoveel als mogelijk thuis te werken door iedereen van de organisatie. Ik ben dus slechts 1 dag op kantoor geweest. Net genoeg om op alle noodzakelijke applicaties in te loggen en te kunnen starten. Technisch werkt alles meer dan goed. Maar des te meer blijkt in deze speciale periode dat het menselijke contact heel belangrijk is.

Hoe ziet je eerste maand er uit?

Ondanks deze situatie heb ik mijn introductie bij zowel Saxo als BinckBank als prettig ervaren. Men heeft er alles aan gedaan om mij zo goed als mogelijk kennis te laten nemen van de organisatie en de visie.

Hoe de komende maanden er precies gaan uitzien is nog wat lastig te zeggen, maar de eerste stappen van de integratie zullen een feit zijn. Overigens betekent de integratie niet dat BinckBank geen eigen entiteit meer is, het is zelfs het plan om van Binck’s hoofdvestiging de Mid European hub van Saxo te maken. Of dat geen mooie plaats is.  Ik heb er in ieder geval  veel zin in.

Tekst: Baart Koster

Foto: Bettina Traas