Steven Clausing

De basis van mijn carrière is gelegd als officier bij de Koninklijke Marine, waar ik na 8 jaar de overstap heb gemaakt naar ABN AMRO Bank. Daar heb ik verschillende functies vervuld aan de commerciële kant voor het MKB, grootbedrijf en multinationals. Later heb ik me meer gericht op de interne organisatie van de bank in de rol van business manager en als internal audit manager. Tijdens de intensieve maar interessante periode van de overname van ABN AMRO door het consortium heb ik buitengewoon veel geleerd op zeer uiteenlopende gebieden van management, waaronder change en risk management. Na de overname werd ik eerst Audit partner bij RBS, waarna ik de overstap naar Risk Management heb gemaakt. Sinds maart dit jaar ben ik hoofd van risk management bij BinckBank N.V.

Waarom deze nieuwe stap gemaakt?

Ik was op zoek naar een werkomgeving waarbij ik meer invloed zou kunnen hebben op het verbeteren van een organisatie, de processen en haar producten of diensten. Daarnaast werk ik graag met mensen in een team en streef ik ernaar de mensen en het team te laten groeien in ontwikkeling en prestaties. Een overstap naar een bedrijf buiten de bancaire sector heb ik ook overwogen. Bij BinckBank komen bovenstaande elementen bij elkaar. BinckBank heeft weliswaar een banklicentie, maar is als specialist op het gebied van beleggen, eigenlijk meer een klantgedreven IT-bedrijf met een aanzienlijke marketing component. Het is een jonge, platte en ambitieuze organisatie die volop in ontwikkeling is. In mijn functie als Hoofd Risk Management zal ik mijn kennis en ervaring gebruiken om de volgende stappen in de ontwikkeling van het bedrijf te bereiken.

Hoe reageerde je omgeving?

De reacties waren absoluut positief, zeker van de mensen die mij en Binck een beetje kenden. Zij zagen direct een match. Anderen vroegen of ik niet liever naar een niet bancair bedrijf was overgestapt, maar het leuke van BinckBank is dat zij aspecten heeft van beide werelden.

De uitdaging in de functie en toekomstverwachtingen.

Binck is een bank voor beleggers met de ambitie om een top 5 speler binnen Europa te worden. De markt waarin zij opereert is sterk concurrerend waardoor aspecten als time-to-market, operational excellence en prijs een belangrijke rol spelen. Daarbij is de aandacht van toezichthouders voor elke speler binnen de financiële wereld sterk toegenomen. De combinatie van bovenstaande factoren vormen de grootste uitdaging voor mij als hoofd risk management. Het komt neer op beheerst groeien naar een volgende fase van het bedrijf. Op korte termijn betekent dit dat ik ervoor moet zorgen dat het huis voor wat betreft risk  management op orde is. Op langere termijn moet risk management verder   geprofessionaliseerd worden. De komende jaren verwacht ik beiden met de vele gepassioneerde en professionele collega’s binnen Binck bereikt te hebben.

Auteur: Baart Koster

Fotograaf: Bettina Traas